General

Què són els implants?

L’implant dental és una peça de titani que substitueix l’arrel natural de la dent. Aquesta peça s’integra de forma natural en el teixit ossi (osteointegració), fent de suport de la nova dent.

En què consisteix el tractament?

És molt senzill i ràpid. Es realitza amb anestèsia local, de forma ambulatòria. Passades unes setmanes (de 8 a 24 hores, segons el pacient), es practica una segona intervenció, també molt simple, per unir la pròtesi a l’implant.

Un tractament d’èxit comprovat

Des dels anys 60, en els que es va descobrir el fenomen biològic de la osteointegració del titani, els implants dentals han demostrat un percentatge d’èxit extraordinari: més del 90%. Cap altra intervenció quirúrgica ha obtingut aquests resultats.

D’altra banda, la duració d’un implant a la boca, i una vegada osteointegrat, és la mateixa (fins i tot una mica superior) que una dent natural. Només es perd per traumatisme o infecció.

Es pot aplicar la dent de forma immediata?

Només l’especialista pot decidir si és possible col·locar la pròtesi de forma immediata o en una segona fase (de 8 a 24 setmanes). Dependrà del tipus d’os de cada pacient, del procediment quirúrgic, etc.

Com em trobaré durant el temps de cicatrització?

La recuperació és immediata o molt breu. El pacient es pot reincorporar a la seva vida normal en un curt espai de temps (1 o 2 dies). Només notarà petites molèsties a la ferida.

Com m’he de cuidar?

És fonamental  que es faci una higiene completa de manera sistemàtica i que mantingui les visites periòdiques a l’especialista.

Puc tenir rebuig?

El titani és totalment biocompatible, de manera que no existeix al·lèrgia ni el nostre cos el rebutja. El que sí pot passar (en un 2-5% dels casos), és que en algun implant no es produeixi la osteointegració, és a dir, que l’os no creixi al seu voltant i es fusioni amb el titani. En aquest cas notarem que l’implant presenta mobilitat en lloc d’estar ferm com una roca.

Els motius poden ser:

  • El pacient no respecta el període de dieta tova i repòs de la zona durant els primers mesos. La immobilitat de l’implant és molt important en aquest temps, igual que quan ens trenquem una cama i l’hem de tenir enguixada fins que es recuperi.
  • Una infecció derivada d’una higiene deficient durant el període d’osteointegració.
  • Escalfament de l’os receptor de l’implant causat pel fresat quirúrgic. La tècnica que utilitzem a la clínica és mínimament invasiva, fet que minimitza aquest risc.

 

Què fem en aquests casos? S’extrau l’implant no integrat, s’esperen 2 o 3 mesos perquè l’os es regeneri i es torna a posar un implant. Una falta d’osteointegració no vol dir que es torni a repetir.

Tothom es pot posar implants?

Alguns pacients diuen que són massa grans per aquest tractament. Aquesta és una perspectiva molt equivocada. Precisament les persones de més edat sense dents són les que més es beneficien de recuperar unes dents fixes, que no es mouen al menjar ni al parlar. La seva qualitat de vida augmenta de forma espectacular: millora la seva alimentació (masteguen millor i mengen de tot), el seu aspecte, guanya en seguretat en la seva vida social,…

Les persones joves que han perdut alguna dent troben en els implants la solució ideal per a reposar-los. No és necessari recolzar-se ni tocar les seves dents permanents. A més existeix “l’efecte domino” de les pèrdues dentals. A partir dels 18 anys es poden començar a posar implants, una vegada ha finalitzat el desenvolupament ossi.

En alguns casos, el pacient presenta una severa atròfia maxil·lar a la zona on s’han perdut les dents. Això significa que, en principi, no hi ha suficient os per a posar els implants. Malgrat tot, disposem de les tècniques més actuals de regeneració òssia que, en uns mesos, augmenten la quantitat de l’os i permeten la col·locació dels implants al lloc on prèviament no es podia.

La diabetis, la hipertensió arterial, el tractament amb anticoagulants (Sintrom, Adiro, …) i altres circumstàncies patològiques no són una contraindicació per al tractament amb implants dentals, sempre que es mantingui el control necessari. Només en els casos de malalties molt greus que afectin l’os dels maxil·lars trobarem una contraindicació absoluta: patologies metabòliques, tumors malignes, radioteràpia massiva, …

Són assequibles els implants dentals?

Quan la valoració del tractament es fa en funció dels beneficis obtinguts, la relació cost-benefici és normalment més favorable que qualsevol altra alternativa. Oferim un tractament d’alta qualitat a preus competitius i ajustats, amb finançament  adaptat a les seves necessitats.

En definitiva, ha de pensar que:

  • Posar-se implants és la millor solució.
  • No és una despesa, és una inversió per durabilitat, poc manteniment i bons resultats que s’obtenen.
  • Millora la seva qualitat de vida.
  • Són una solució funcional i estètica que li donarà més confiança i satisfacció.
  • La seva estabilitat és, al mateix temps, la solució més còmode.

I amb un procés senzill, una sola intervenció ambulatòria podrà tornar a casa i dur una vida normal.

Què sentiré al dur un implant col·locat?

El mateix que amb una dent natural.