General

Què és Invisalign?

El tractament Invisalign és una forma pràcticament invisible d’alinear les dents. Utilitzant tecnologia avançada d’imatges computeritzades 3D, el sistema Invisalign mostra el seu pla de tractament complet, des de la posició inicial de les seves dents fins a la posició final desitjada. Els aligners transparents es fabriquen de manera personalitzada perquè les seves dents el moguin a poc a poc.

Cada aligner es porta posat entre 1-2 setmanes abans de ser reemplaçat pel següent, i les dents es van movent gradualment fins a la posició final projectada. El temps del tractament depèn de les seves necessitats específiques i serà determinat pel seu ortodoncista.

Com funciona Invisalign?

Els aligners Invisalign mouen les dents seguint una sèrie de moviments meticulosament controlats i programats. Per tant, en cada etapa es permet únicament el moviment de determinades dents, seguint un pla de tractament Invisalign per a cada etapa en particular.

Quant temps dura el tractament Invisalign?

La durada del tractament depèn de la seva complexitat i generalment és comparable al dels brackets tradicionals. Per a més informació ens pot consultar.

Quins són els avantatges d’Invisalign?

Els aligners d’Invisalign són pràcticament invisibles i gairebé ningú notarà que està redreçant les seves dents.

Els aligners d’Invisalign són extraïbles, durant el tractament podrà menjar i beure tot el que vulgui, només retirant els aligners de la boca. També pot treure els aligners per raspallar-se i utilitzar fil dental per mantenir la rutina d’higiene oral habitual. Es recomana portar posats els aligners durant almenys 22 hores al dia.

A diferència dels aparells fixes tradicionals, aquests dispositius no porten filferros ni brackets metàl·lics. Això significa que en la majoria dels casos es dedica menys temps als ajustos a la consulta.

El sistema Invisalign permet veure els resultats i el pla de tractament de forma virtual abans de començar, veient l’aspecte que es preveu que tindran les seves dents en acabar el tractament.

De què estan fets els aligners i quin aspecte tenen?

Els aligners, pràcticament invisibles, estan fets de material termoplàstic de grau mèdic fort, desenvolupat en exclusiva per al sistema Invisalign. Els aligners es personalitzen per a cada pacient.

Amb quina freqüència s’ha de demanar cita a l’ortodoncista una vegada començat el tractament?

Els pacients normalment visiten l’ortodontista en un període de 6 a 8 setmanes per a comprovar que el tractament avança com s’havia previst, i per a rebre els següents jocs d’aligners Invisalign.

El tractament Invisalign és dolorós?

Algunes persones poden experimentar malestar temporal  i lleu durant uns dies quan es posa un aligner nou al començament de cada fase de tractament. És normal. Els pacients descriuen una sensació de pressió. És senyal  de que els aligners estan funcionant i normalment desapareix en un parell de dies.

Finalitzat el tractament d’Invisalign, és necessari utilitzar retenidors?

És important utilitzar un retenidor després de qualsevol tractament ortodòntic perquè manté les dents estables en les seves noves posicions. En cada cas es donaran unes instruccions precises. En molts casos, l’últim aligner serà el retenidor temporal fins que es determini l’opció de retenció a llarg termini.

El tractament Invisalign pot tancar buits?

Sí. Amb Invisalign normalment resulta molt senzill tancar els espais entre les dents.

Si actualment porto un aparell tradicional, el puc canviar a un tractament Invisalign?

Molts pacients es tractem amb una combinació d’aparell tradicional  i sistema Invisalign.

Quina és la edat mínima que ha de tenir un pacient per a poder-se tractar amb el sistema Invisalign?

Poden utilitzar Invisalign la majoria d’adults i adolescents.

Hi ha alguna restricció a l’hora de menjar portant Invisalign?

No, a diferència dels aparells tradicionals de filferros i brackets, amb el sistema Invisalign es pot menjar el que es vulgui perquè els aligners es treuen per menjar i beure. També permet raspallar-se les dents i utilitzar fil dental després de cada menjar abans de tornar a posar els aligners, de manera que es pot mantenir la mateixa rutina d’higiene dental. Es recomana portar els aligners posats almenys 22 hores al dia.

Quina és la millor manera de netejar els aligners?

La millor manera és raspallar i netejar en aigua tèbia i utilitzar els cristalls de neteja Invisalign, o pastilles netejadores especials. És important raspallar-se bé les dents després de cada menjar i abans de tornar a posar-se els aligners per a mantenir una bona higiene oral.

Amb quina freqüència he de portar posats els aligners?

S’han de portar posats tot el temps  que duri el tractament, excepte per menjar, raspallar-se les dents i utilitzar fil dental. Es recomana portar posats els aligners durant almenys 22 hores al dia per complir amb el pla del tractament Invisalign.

Els aligners afecten a l’hora de parlar?

La gran majoria dels pacients no tenen cap dificultat a l’hora de parlar. Sí que existeix, igual que amb els aparells d’ortodòncia tradicionals, un període d’ajustament inicial que es deu al fet de tenir un element nou a la boca.

Es pot fumar mentre es porten posats els aligners?

No es recomana fumar amb els aligners posats perquè és possible que es taquin o decolorin.

Es pot mastegar xiclet mentre es porten posats els aligners?

No es recomana mastegar xiclet mentre es porten posats els aligners perquè es pot quedar enganxat a ells. Es recomana treure’s els aligners cada vegada que es tingui intenció de menjar  alguna cosa.